Кривий Ріг – вотчина олігарха Ріната Ахметова, – Чорновол

Для олігарха Ріната Ахметова байдуже, хто переможе на виборах мера Кривого Рогу: кандидат від ОПЗЖ, чи від партії "Слуга народу". Кривий Ріг – вотчина Ахметова, обидва кандидати наближені до олігарха

Про це заявила народна депутатка VIII скликання, активістка Тетяна Чорновол в етері програми "Тиждень з Марією Гурською" на телеканалі "Еспресо".

"Для Ахметова, фактично, байдуже, хто перемагає. Тому, що один кандидат, що інший – наближені до Ахметова. І це зрозуміло, тому що Кривий Ріг – це така от вотчина, в принципі, Ахметова. Знов таки, ми не забуваємо, що Вілкул також надзвичайно наближений до Ахметова й очолював його список на останніх парламентських виборах. Тобто той самий список, по якому йшли люди Ахметова. Тому для Ахметова надзвичайно важливо було зберегти владу. Він пішов, як ми бачимо, найлегшим шляхом, коли фактично всі кандидати були від Ахметова", – сказала Чорновол.

Активістка додала: "Інша справа, що от для Зеленського результат вже не настільки, скажімо так, очевидний. Йому важлива перемога саме того кандидата від Ахметова, який ішов під брендом "Слуги народу", тому що Кривий Ріг – це, все таки, рідне місто Зеленського. Знов таки, ми можемо звернути увагу, наскільки Зеленський допомагав кандидату від своєї політсили на виборах. Ми пам’ятаємо ці от пости про приїзд Зеленського до родини – це ж усе рекламна кампанія. Це, фактично, може говорити про те, що Зеленський активно працював в рекламній кампанії кандидата".

Тетяна Чорновол також зазначила, що на останніх парламентських виборах кандидати від пропрезидентської партії "Слуга народу" проходили без будь-якої агітації, то на цих виборах усе інакше: "На цих виборах місцевих Зеленський вже активно допомагав кандидатам в тих містах, де йому важлива була перемога. А особливо йому важлива перемога, звичайно ж, у своєму рідному місті Кривому Розі".