Київстар інформуватиме фінустанови про заміну SIM-карти: це дозволить запобігти шахрайству

Київстар запустив послугу SIM Check, яка інформуватиме банки та мікрофінансові організації (МФО) про заміну SIM-карти передоплаченого зв'язку

Про це повідомила пресслужба Київстар.

Згідно з повідомленням, у доповнення до послуги фінансового скорингу Київстар пропонує МФО та банкам перевіряти інформацію про заміну SIM-карти передоплаченого зв'язку. 

Так, фінансові установи зможуть направити запит по номерах телефонів, за якими оформлюється онлайн-кредит, або проводиться інша фінансова операція. Київстар перевіряє, з чи перевипускалась SIM-картка за цим номером телефону, і за який період.

При цьому у пресслужбі підкреслили, що оператор дотримується законів "Про персональні дані" та "Про інформацію" і не передає інформацію про абонентів третім особам. Банк або МФО отримує лише конкретний телеком-показник - факт зміни SIM-картки.

"Таким чином, додаючи отриману інформацію про зміну SIM-картки у свої правила або алгоритми, банк або МФО можуть визначити шахрайську операцію і заблокувати її, та зберегти кошти клієнтів", - зауважили у компанії.

Крім того, за словами директора з розвитку нових напрямків бізнесу Київстар Іллі Польшакова, завдяки SIM Check фінансові організації зможуть точніше оцінювати ризики неповернення коштів при оформленні кредиту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb