Ще за пів години до рішення суду поліціянти знали, що повезуть Антоненка назад в СІЗО, – Тетерук

Поліціянти знали ще за пів години до того, як судді ухвалили рішення залишити ветерана російсько-української війни Андрія Антоненка під вартою, що повезуть його назад в СІЗО

Про це повідомив активіст, народний депутат VIII скликання Андрій Тетерук у Великому ефірі Василя Зими на телеканалі "Еспресо".
 
"Сьогодні Оксана Кричинська звернула увагу, що поліціянти знали за пів години до того, як судді пішли в нарадчу кімнату, що вони будуть відвозити Андрія Антоненка назад до слідчого ізолятора. Це свідчить про те, що рішення було прийнято заздалегідь і відбувалась чергова імітація правосуддя, що не може не турбувати. Таким чином ми повертаємось в умовний 37-й рік минулого сторіччя, коли сталінські трійки просто закатовували людей до смерті, а потім, під час відлиги, їм видавали довідки, що вони були помилувані, що репресії було застосовано до них незаконно. Це слабке втішання для нас, коли ми знаходимося в ХХІ сторіччі", – повідомив екснардеп.
 
Андрій Тетерук також додав: "Дуже цікаво, до речі, всім тим, хто спостерігає за тим, як чиниться правосуддя в нашій країні, слухати, що говорять прокурори під час судових засідань. Це, насправді, ознака того, що в нас глибокі системні проблеми в правоохоронній діяльності, тому що рівень підготовки прокурорів, рівень їх фахового заглиблення в цю справу свідчить, що в нас немає професійних прокурорів. У нас прокурори рівня «чего изволите», які просто беруть під піддашок намагаючись утримати свою позицію просто міксуючи навіть набір слів. Видно, як судді намагаючись уточнити той чи інший факт, що навіть судді спантеличені тим, що їм кажуть прокурори. Але очевидно, що вони, все ж таки, залишають Андрія за ґратами тому, що мають очевидний якийсь тиск на них".