У Раді розробили законопроєкт щодо перевірки е-декларацій суддів

У законопроекті передбачено, що порядок повної перевірки декларацій суддів, суддів Конституційного суду буде затверджуватись НАЗК за погодженням із Вищою радою правосуддя та КСУ

Про це повідомила народна депутатка від "СН" Ольга Совгиря у Telegram.

Совгиря зазначила, що законопроектом запроваджується регулювання контролю за дотримання антикорупційного законодавства суддями і суддями Конституційного суду.

Вища рада правосуддя і Збори суддів Конституційного суду матимуть повноваження вносити до НАЗК подання про усунення порушень, які містять ознаки порушення гарантій незалежності суддів.

Також передбачено, що порядок повної перевірки декларацій і моніторингу способу життя суддів, суддів КС розробляється НАЗК в місячний строк з дня набрання чинності законом і в місячний строк погоджується Вищою радою правосуддя та Конституційним судом

. У разі відсутності відповідного погодження повна перевірка декларацій проводиться в загальному порядку, визначеному законом.

Совгиря повідомляє, що законопроектом також передбачається заборона для НАЗК вносити приписи з питань, які безпосередньо стосуються здійснення суддею правосуддя, а також здійснення суддею Конституційного суду конституційного провадження.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb