КСУ знову розпочав розгляд справ

8 грудня о 10:00 розпочалося пленарне засідання Великої палати Конституційного Суду України

Про це повідомила керівник Управління комунікацій КСУ та міжнародного співробітництва Мар’яна Гайовська, передає "Укрінформ".

"8 грудня о 10 годині розпочалося пленарне засідання Великої палати Конституційного Суду України, на якому судді продовжують розгляд справи за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення окремого положення абзацу четвертого преамбули Конституції України", - сказала вона.

У порядку денному засідання Великої палати КСУ - розгляд питання про відкриття конституційного провадження у справі за поданням 47 народних депутатів щодо конституційності окремих положень Кримінального процесуального кодексу та питання щодо подовження строку постановлення колегіями суддів Першого та Другого сенатів КСУ ухвал про відкриття або про відмову у відкритті провадження у справах за конституційними скаргами і поданням. Засідання проходять у закритій частині.

  • Нагадаємо, що Конституційний Суд України, який раніше перейшов у режим дистанційної роботи, планував відновити засідання з 8 грудня.
  • Велика палата Конституційного Суду України 22 вересня розпочала судове засідання з розгляду справи за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення поняття "гідні умови життя".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb