Мінінфраструктури планує розробити е-платформу для контейнерних перевезень

Міністерство інфраструктури планує розробити електронну платформу для мультимодальних контейнерних перевезень

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

"У 2021 році Міністерство інфраструктури планує розробити окрему електронну платформу для здійснення мультимодальних контейнерних перевезень", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, відомство активно працює над цифровізацією транспортної галузі. Зокрема, в експериментальному режимі розпочата робота електронних товарно-транспортних накладних. Також у рамках Організації чорноморського економічного співробітництва Мінінфраструктури розробляє механізм обміну в електронному форматі інформацією про видані дозволи на міжнародні вантажні перевезення. Окремо з урядом Казахстану йде робота над впровадженням електронних разових дозволів на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень.

Крім цього, спільно з Державною митною службою, Міністерством фінансів, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також Державною прикордонною службою триває робота над створенням єдиної цифрової платформи, яка дозволить бізнесу при в'їзді та виїзді з України заповнювати всі дані в одному цифровому вікні без необхідності дублювати документи у різні органи. Зазначається, що спочатку ця ініціатива буде реалізована для морського транспорту, а далі пошириться на авіацію, залізницю та автоперевезення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb