У США поширять вакцину серед американців до того, як почнуть постачання за кордон

США почнуть забезпечувати міжнародний доступ до вакцини проти коронавірусу "в кінці весни - на початку літа"

Про це повідомляє телеканал Fox News , передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент США Дональд Трамп у вівторок має намір підписати виконавчий указ, згідно з яким вакцину від коронавірусу COVID-19 спочатку отримають американці, і лише потім її почнуть постачати в інші країни", - йдеться у повідомленні.

Документ наказує Міністерству охорони здоров'я США визначити пріоритетність поширення вакцини серед американців зі швидкістю, "не баченою раніше".

Крім того, в указі будуть прописані межі роботи в контексті надання міжнародного доступу до вакцини.

В указі будуть викладені "три основні підходи" уряду, які включають роботу з партнерами, що володіють фінансовими засобами для закупівлі високоефективних вакцин.

Чиновник з адміністрації президента заявив, що США почнуть забезпечувати міжнародний доступ до вакцини "в кінці весни - початку літа", після того, як щеплення зроблять ті, "хто має бажання пройти вакцинацію".

Він додав, що для неблагополучних у фінансовому плані країн США будуть "залучати ресурси, щоб допомогти їм закупити вакцину".

Fox News зазначає, що про указ стало відомо за кілька днів до того, як Управління з санітарного нагляду США (FDA) проведе зустріч з розгляду заявки на надзвичайне застосування вакцини виробництва американської компанії Pfizer і німецької BioNTech, ефективність якої за підсумками фінального етапу клінічних випробувань склала 95%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb