В Україні в листопаді здорожчала електроенергія

Середньозважена ціна на електроенергію на ринку "На добу наперед" зросла на 16% і склала 1 536,25 грн/МВт-г

Про це йдеться у презентації державного підприємства "Оператор ринку".

Згідно з даними держпідприємства, у листопаді 2020 року середньозважена ціна електроенергії на ринку "На добу наперед" склала 1 536,25 грн/МВт-г, що на 16,2% більше, ніж у жовтні та на 12,3% більше, ніж листопаді минулого року.

Середньозважена ціна електроенергії на ринку "На добу наперед" в Об'єднаній енергосистемі України зросла на 17% у порівнянні з жовтнем - до 1 527,09 грн/МВт-г.

Середньозважена ціна електроенергії у Бурштинському енергоострові (Західна Україна) зросла на 8% - до 1 633,29 грн/МВт-г.

Зазначається, що погодинні ціни на ринку "На добу наперед" та внутрішньодобовому ринку в торговій зоні "ОЕС Україна" відхилялись від цінових обмежень, але в деякі дні в години максимального навантаження ціни на ринку "На добу наперед" були максимальними або близькими до максимальних через збільшення попиту і збільшення пропозиції.

В торговій зоні "Острів Бурштинської ТЕС" в більшості днів спостерігався дефіцит пропозицій на продаж електроенергії, тому ціни на РДН та ВДР в такі дні були наближеними до цінових обмежень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb