Кабмін пропонує ввести локдаун з 8 по 25 січня, - ЗМІ

Кабінет міністрів пропонує ввести локдаун з 8 по 25 січня 2021 року, повідомляють журналісти

Про це пише LB.ua.

Відповідно до проєкту постанови, яка є в розпорядженні видання, локдаун введуть наступного року - з 8 по 25 січня.

Згідно з пропозиціями, карантин, запроваджений до кінця року, продовжується до 28 лютого 2021 року.

У виданні зазначили, що під час локдауну з 8 по 25 січня забороняється:

З 11 січня по 21 січня рекомендовано за можливості встановити дистанційний режим роботи. При цьому про обмеження роботи громадського транспорту в проєкті постанови не йдеться. Передбачається, що залишаться чинні заборони на перевезення кількості людей, більшої від числа сидячих місць. 

Постанова також продовжує чинний карантин, введений до 31 грудня, до 28 лютого. Додатково до обмежень пропонується заборонити діяльність культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні потреби, за умови їх наповненості більше 50% передбачених стаціонарних місць для сидіння; релігійні заходи без стаціонарних місць для сидіння та на відкритому повітрі, які не забезпечують дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Заборонено приймання відвідувачів до кінотеатрів та закладів культури та інших суб’єктів діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у кожному окремому кінозалі або залі.

Заборонено приймання відвідувачів музеїв, виставок, галерей тощо, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 особа на 10 кв. метрів приміщення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb