НАБУ затримало посадовця Держгеокадастру на спробі дати $170 тис. хабара очільнику служби

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало посадовця Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на спробі дати хабаря на загальну суму $170 тис. очільнику служби

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Згідно з повідомленням, 9 грудня НАБУ спільно зі Службою безпеки України (СБУ) затримали "на гарячому" двох осіб, які кількома траншами надали $52 тис. хабаря голові Держгеокадастру. 

"Передбачалося, що загальна сума неправомірної вигоди, що призначалася за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, становитиме 170 тис. дол. США", - йдеться у повідомленні.

Серед затриманих - в.о. начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру та особа-посередник у передачі неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

За даними слідства, першу частину хабаря у розмірі $26,9 тис. голові Держгеокадастру передали у листопаді 2020 року. Осіб було викрито 9 грудня під час передачі другого траншу хабаря у розмірі $25 тис.

"Слідство вважає, що один із затриманих може бути пов'язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України у 2020 році. Відтак, не можна виключати, що ця особа може вплинути на зазначені процеси, тому НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вживатимуть усіх необхідних дій, аби запобігти такому впливу", - зазначили у пресслужбі.

У відомстві додали, що розслідування зазначених фактів НАБУ здійснює з вересня 2020 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb