Зеленський неспроможний вплинути на відновлення електронного декларування, - Басараб

Президент України Володимир Зеленський не здатний вплинути на процес відновлення електронного декларування у первинному вигляді, яке було започатковане постмайданною владою

Про це повідомив політолог Михайло Басараб у "Великому ефірі Василя Зими" на телеканалі "Еспресо".

"Є питання електронного декларування. Ми пам'ятаємо про рішення Конституційного суду України і скандал, який виник після цього. Що робить влада? Замість того, щоб заспокоїти ситуацію, показати чітке розуміння стратегії виходу з цієї кризи, Зеленський починає робити якісь суперпопулістські заяви. Якби він був опозиційним депутатом, це ще можна було б якось зрозуміти. Але ж ти - президент України, ти навпаки повинен був заспокоїти громадян, ситуацію. Необхідно було просто зібрати всіх причетних до процесу суб'єктів, всі відповідні інституції, їх представників і розробити стратегію без жодного галасу", - повідомив Басараб.

Політолог зазначив, що в результаті парламент відновив електронне декларування, проте в урізаному варіанті.

"І що ми маємо в цій ситуації? Зеленський показав, що він абсолютно не впливає на процес, оскільки більшість, яку він контролює в парламенті, не може відновити інститут електронного декларування в колишньому вигляді. Західні партнери уже не те, що натякають, а прямим текстом говорять про те, що "друзі, перестаньте гратися і зробіть те, на що заслужила Україна - відновіть електронне декларування", - додав Басараб.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb