Більшість рекомендацій Венеційської комісії вже враховані Радою і найближчим часом стануть законом, - Веніславський

Представник президента в КСУ Федір Веніславський завив, що рекомендації, які надасть Венеційська комісія щодо Конституційного Суду, вже враховані і незабаром буде закон

Про це він заявив в ефірі проограми "Коментар з Анжелікою Сизоненко" на Еспресо.TV.

"Якщо абстрагуватися від української практики і подивитися міжнародну правову практику, зокрема, Вірменії, Молдови, то подібні висновки, які фактично чітко показали, що Конституційний Суд діяв упереджено і рішення його є сумнівно-легетимним, воно мало наслідком, що судді йдуть у відставку", - повідомив Веніславський.

За його словами, на скільки це у можливо в Україні, питання риторичне. Представник президента в КСУ зауважив, що рекомендації, які дала Венеційська комісія у своєму першому висновку вже частково реалізовані Верховною Радою.

"Тому що минулого тижня ми відновили відповідальність за недостовірне декларування та не подання декларацій. У парламенті зареєстровано законопроєкт, який унормовує діяльність НАЗК. Фактично, у відповідності з висновком Венеційської комісії, що це треба робити. Хоча ще один аспект важливий, що Венеційська комісія зазначила про те, що немає такого очевидного втручання НАЗК в незалежність судової влади. Оскільки є низка міжнародних стандартів, які дозволяють таким органом, яким в Україні є НАЗК, здійснювати моніторинг способу життя суддів. У цьому випадку ми можемо говорити, що переважна більшість тих рекомендацій, які будуть надані завтра Венеційською комісією, вони вже ВР враховані і найближчим часом це стане вже законом", - наголосив Веніславський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb