Через розкрадання 6 млн грн з бюджету: у Кривому Розі пройшли масові обшуки

У Кривому Розі провели обшуки через розкрадання 6 млн грн бюджетних коштів на ремонт шкіл і лікарень. Чиновнику міськради повідомлено про підозру

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

"У Кривому Розі поліція викрила групу осіб у розкраданні 6 млн грн бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що протягом 2019-2020 років проводилися роботи з будівництва та реконструкції об’єктів системи охорони здоров’я та освіти, розташованих на території Кривого Рогу.

Так, з метою привласнення бюджетних коштів, їх розпорядник - керівник одного з управлінь виконкому Криворізької міськради - та директор приватного підприємства, вносили до актів виконаних робіт неправдиві відомості.

До злочинної діяльності співорганізатори залучили ще 4-х осіб - начальника відділу одного з управлінь виконкому Криворізької міськради та працівників приватного підприємства, кожен із яких виконував свою роль у злочинній "схемі".

"Як результат - в офіційних документах відображалася необґрунтовано завищена, як правило, у понад 2 рази, вартість використаних будівельних матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Наразі задокументовано 5 фактів розкрадання бюджетних коштів на суму понад 6 млн грн. Кошти були призначені для реконструкції приміщень під амбулаторії центрів первинної медико-санітарної допомоги та будівництва системи водовідведення однієї із місцевих шкіл.

Отримані кошти зловмисники згодом легалізували шляхом придбання дорогих  автомобілей преміумкласу.

Так, правоохоронці повідомили про підозру посадовцю Криворізької міської ради, директору приватного підприємства та чотирьом виконавцям. 

Фото: npu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb