Доступні кредити "5-7-9": Мінекономіки планує розширити можливості бізнесу для участі у держпрограмі

Мінекономіки планує посилити програму доступних кредитів "5-7-9" та розширити її на представників середнього бізнесу з оборотом до 20 млн євро

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

За словами заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Олександра Романішина, програма доступних кредитів "5-7-9" стала потужним маркером стану та готовності малого та середнього бізнес до залучення банківського фінансування.

"Робота над удосконаленням програми не припиняється, попереду її посилення портфельними гарантіями та розширення на представників середнього бізнесу з оборотом до 20 млн євро", - цитує пресслужба слова Романішина.

Крім того, додали у пресслужбі, у фокусі Мінекономіки також робота над альтернативними способами фінансування аби максимальне коло підприємців могло отримати потрібний для розвитку ресурс, зокрема факторинг та онлайн-платформи залучення фінансування та інвестицій.

У відомстві нагадали, що з початку програми "5-7-9" банки-учасники видали понад 6,3 тис. позик на загальну суму 14,67 млрд грн. З них понад 10 млрд грн - рефінансування попередньо отриманих позик, 2,8 млрд грн - на капітальні інвестиції та 1,8 млрд грн антикризових кредитів під 3%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb