Джошуа вимагає від WBO прибрати Усика зі шляху до бою з Ф'юрі

Британський важковаговик Ентоні Джошуа звернувся до WBO із проханням відтермінувати обов'язковий захист титулу у поєдинку проти українця Олександра Усика

Про це повідомляє BoxingScene.

За словами Ентоні Джошуа, WBO (Всесвітня боксерська організація) повинна надати пріоритет бою за звання абсолютного чемпіона світу з британцем Тайсоном Ф'юрі перед обов'язковим захистом проти Олександра Усика.

"Якщо чесно, я не хочу звільняти пояс. Я зустрінуся з Усиком першим, якщо буде потрібно. Але мені здається, що керівництву WBO не слід брати до уваги статус обов'язкового претендента, якщо є можливість організувати поєдинок за абсолютне чемпіонство", - сказав Джошуа.

Він висловив сподівання, що WBO та інші організації відкладуть усі обов'язкові захисти та його бій проти Ф'юрі відбудеться у 2021 році.

"Якщо я зможу пройти Пулєва, то сподіваюся, що ми з Ф'юрі нарешті зустрінемося в 2021 році, якщо, звичайно, провідні боксерські організації погодяться тимчасово анулювати домагання обов'язкових претендентів, щоб в світі був один абсолютний чемпіон в суперважкій вазі", - сказав Джошуа.

Ентоні Джошуа володіє титулами чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO та IBF (Міжнародної боксерської федерації).

Тайсон Ф'юрі є чемпіоном світу за версією WBC (Всесвітньої боксерської ради).

12 грудня у Лондоні Ентоні Джошуа зустрінеться з болгарином Кубратом Пулєвим.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb