Компанія Ferrexpo продовжує підтримувати і розвивати футбольні команди

Коментар керівника напряму корпоративної соціальної відповідальності компанії Ferrexpo Юрія Химича

Раніше в деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що Компанія Ferrexpo припиняє підтримувати ФК "Гірник-Спорт" і скорочує фінансування ФК "Ворскла". Редакція "Кременчуцької газети" звернулася безпосередньо до керівника напряму корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) Компанії Ferrexpo Юрія Химича з усіма актуальними питаннями.

- Юрію Віталійовичу, чи правда, що Ferrexpo більше не підтримує футбольні команди?

- Це спотворена інформація. Полтавський ГЗК і Компанія Ferrexpo розвивають і навіть збільшують підтримку ФК "Гірник-Спорт" і ФК "Ворскла" більш як 25 років і не мають наміру припиняти цю підтримку. Але в 2021-му році ми раціоналізували те, що робили раніше і вирішили сфокусуватися на підтримці однієї професійної команди Прем'єр-ліги - ФК "Ворскла", а також розвитку дитячого футболу в Горішніх Плавнях.

- Чи відповідає дійсності інформація про те, що Ворсклі уріжуть фінансування?

- Не варто вірити заявам "жовтої преси", які не мають нічого спільного з дійсністю. ФК "Ворскла" - це єдина професійна команда, яку ми підтримуємо і на якій ми вирішили сфокусуватися. Ми задоволені результатами, які показує Ворскла, займаючи вищі місця в Прем'єр-лізі. Ми віримо в успіх команди і продовжуємо її фінансувати в повному і навіть збільшеному обсязі. Наша мета - участь у клубних турнірах європейської футбольної асоціації УЄФА.

- Чи будете ви підтримувати "Гірник-Спорт"?

- Після довгих років підтримки професійної команди "Гірник-Спорт" ми вирішили сфокусуватися на розвитку дитячого футболу. В 2021-му році бюджет дитячо-юнацького футбольного клубу "Гірник-Спорт" буде збільшений більш як на 3 млн гривень, що більше, ніж на 30% більше бюджету 2020-го року. Після детального аналізу ситуації і вивчення думки мешканців міста ми дійшли висновку, що немає необхідності підтримувати футбольних легіонерів, які приїжджають в Горішні Плавні, оскільки соціальний ефект від цього проекту менший, ніж від залучення дітей з нашого регіону до футболу. У нашому місті дуже багато здібних юних футболістів, чиї таланти необхідно розвивати і які не повинні залишатися непоміченими. Тому ми робимо все можливе, щоб у цих хлопців було футбольне поле і інвентар для тренувань, досвідчений тренерський склад і можливість представляти Горішні Плавні в різних турнірах, а також приймати турніри у нас. Дуже важливо дати дітям можливість тренуватися в умовах, які не поступаються європейським футбольним школам, а також школам столиці та інших великих міст.

- Тобто Компанія Ferrexpo не має наміру скорочувати або згортати свої соціальні програми?

В жодному разі. Нам смішно читати фейки в "жовтій пресі" щодо скорочення програм КСВ. Ми соціально відповідальна компанія, яка щорічно виділяє найбільші і ті, які збільшуються в масштабах області і держави бюджети на розвиток місцевих громад, щоб забезпечити гідний рівень життя наших співгромадян, і не збираємося зупинятися.