Нацрада перевірить телеканал "НАШ" через включення в ефір терориста "ЛНР"

Нацрада з питань ТБ призначила позапланову перевірку телеканалу "НАШ" через те, що представник "ЛНР" Родіон Мірошник взяв участь у одному із телешоу через відеозв'язок

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

До органу звернулася СБУ, а також надійшло звернення громадянина А. Петрова.

У передачі  Мірошник висловив протиправні твердження стосовно територіальної цілісності України і недоторканості її кордонів, безпідставно загострював увагу на збройній агресії на в ОРДЛО, намагався виправдати російські віська і сепаратистські настрої населення, звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей, а також в "обстрілах"окупованої території. Також він заявив, що РФ не є учасником конфлікту на Донбасі.

"Висловлювання Мірошника, мають ознаки розпалювання ворожнечі, сприяння тероризму і є прямою ретрансляцією на українську аудиторію одного з основних наративів пропаганди офіційної влади Російської Федерації про нібито розв’язану Україною громадянську війну на території окремих районів Донецької та Луганської областей, про непричетність до цього Російської Федерації і її збройних формувань", - йдеться у повідомленні.

Висловлювання звучали у відповідь на запитання ведучих та гостей.

"Це потребувало особливої уваги ведучих і редакційного контролю телекомпанії, що, однак, не було продемонстровано у цьому випадку", - заявили у нацраді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb