У Києві та Одесі затримали бандитів, якими керували "злодії в законі" з Росії

У четвер, 10 грудня, Нацполіція із залученням спецпідрозділу КОРД провела третій етап спецоперації з викриття членів етнічної транснаціональної злочинної організації

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Лідер та учасники організації, діючи під «дахом» російських «ворів в законі», «спеціалізувалися» на вимаганні коштів та викраденні людей. Загалом за результатами проведення трьох етапів поліцейської спецоперації затримано лідера та дев’ять учасників, ще двох - оголошено у розшук", - йдеться у повідомленні.

Затриманих підозрюють у низці епізодів вимагання коштів і викрадення людей із метою викупу. Суми викупи коливалися від 20 тис. грн до $800 тис. Злочини коїли із застосуванняс насильства і під керівництвом двох "злодіїв у законі", які перебувають на території РФ.

Банда мала два відокремлених "філіали" - у Києві та в Одесі. Злочинці діяли як на території цих областей, так і в інших регіонах. Банда складалася з 12 осіб - вихідців із іншої країни. 

Поліцейські також встановили осіб, які допомагали зловмисникам.

Під час перших двох етапів спецоперації правоохоронці затримали лідера злочинної організації та чотирьох її учасників, які наразі перебувають під вартою. Ще чотирьох осіб примусово видворили з України за порушення міграційного законодавства.

10 грудня правоохоронці провели третій етап поліцейської спецоперації на території Одеси, Києва та Київської області, за результатами якої затримали п'ятьох учасників банди.

Під час обшуків за місцями проживання та в автомобілях фігурантів було вилучено зброю, набої, ножі, чорновики, розписки, печатки, флеш-накопичувачі, гроші, автомобілі та інші речі, що підтверджують злочинну діяльність.

Двом фігурантам повідомлено підозри за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання), іншим трьом - за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Загалом за результатами трьох фаз спецоперації поліцейські затримали 10 осіб, ще двох оголошено у розшук.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb