Влада Білорусі закрила виїзд з країни через наземні кордони

Влада Білорусі закриває наземні кордони на виїзд з країни “у зв'язку з боротьбою з поширенням коронавірусу”

Про це йдеться в постанові Ради міністрів, яка розміщена на Національному правовому порталі Білорусі. 

Владою вирішено "тимчасово призупинити перетин державного кордону Республіки Білорусь на виїзд громадянами, а також іноземцями, що мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання". 

Обмеження діятимуть на автодорожніх пунктах пропуску, на залізничних вокзалах і річкових портах. Вони не поширюються на осіб з дипломатичними і службовими паспортами, офіційні делегації, водіїв міжнародних автомобільних перевезень, екіпажі повітряних і морських суден, бригади потягів, а також осіб, що їдуть транзитом через Білорусь.

Згідно з постановою, з Білорусі зможуть виїжджати громадяни, що мають вид на проживання або трудовий договір в іншій країні, а також ті, хто хоче залишити країну з поважних причин: у зв'язку з важкою хворобою або смертю близького родича, що знаходиться за кордоном, для отримання медичної допомоги або для здобуття освіти.

При цьому виїзд з країни з посвідкою на проживання, а також на навчання або роботу буде дозволений не частіше ніж один раз в шість місяців.

Читайте також: Озброєна травматом прессекретарка Лукашенка Наталія Ейсмонт разом з "тітушками" ходила "полювати" на протестувальників та заборонену національну символіку. АУДІО, ВІДЕО

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb