Через хабар у $250 тис: НАБУ повідомило про підозру керівнику порту "Чорноморськ"

Одному з керівників ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ" та його спільнику повідомили про підозру в одержанні $250 тис. хабаря

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"За погодження прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу Генерального прокурора детективами НАБУ повідомлено про підозру одному з керівників ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ" та його спільнику у одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, керівник держпідприємства та його посередник висловили пропозицію до представника підприємства-боржника надати неправомірну вигоду у розмірі $250 тис. за схвалення кредитором в особі порту "Чорноморськ" плану його санації.

"Справа про банкрутство цього підприємства наразі розглядається у одному із господарських судів, і схвалення плану санації, за умови затвердження її судом, надало б змогу інвесторові відновити господарську діяльність товариства на території порту", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb