Капелюх на "головній ялинці" Києва: організатори розповіли про його значення

Засновник проєкту Folk Ukraine, що виступає організатором цьогорічного святкового містечка у Києві, розповів, що символізує капелюх, встановлений на ялинку на Софійській площі

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Це вперше ми зробили для дітей щось. Завжди дорослі люди змагались своїми смаками, як зробити цікаву головну ялинку – і робили її в електроніці. Всі забули класику, традиції: на ялинці завжди були лісові герої, шишки, жолуді, грибочки. Зараз у цей тяжкий час якраз потрібна казка. Тому що з цим COVID-19 всі дуже перестрашені, а хочеться чогось щасливого і веселого", – сказав Добруцький.

Організатор зазначив, що під ялинкою розміститься "чарівний" пеньок. Він також буде інтерактивним: матиме власний годинник і маленькі кафе.

Окрім капелюха, що його вже встановили згори на ялинку, 12 грудня почнеться монтаж другого капелюха. Він буде світлодіодним, матиме 62 метри в діаметрі та "накриє все різдвяне містечко своїми чарами". Передбачається, що можна буде загадати бажання, і лазер напише його на ялинці або сусідніх будівлях. Зробити це можна буде онлайн, із будь-якої частини світу, як і спостерігати за всім дійством, додає організатор. Святкове містечко буде оточене восьмикутними різдвяними зірками і засвітиться, за традицією, 19 грудня о 19:00.

Добруцький додав, що упродовж семи років зведення новорічно-різвяних зон відбувається коштом бізнесу та меценатів, і цей рік не виняток.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb