Правління НБУ вдруге перерозподілило керування підрозділами: хто за що відповідає

Правління Національного банку України частково змінило вертикалі підпорядкування та оновило їх розподіл

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, правління НБУ частково оновило розподіл вертикалей підпорядкування для забезпечення пропорційного управлінського навантаження та функціонального принципу розподілу повноважень між членами правління. 

Зазначається, що відтепер голові НБУ Кирилу Шевченку підпорядковується менша кількість підрозділів.

Крім того, вертикаль "Пруденційний нагляд та загальні питання" розділено на дві - "Пруденційний нагляд" та "Загальний блок". Вертикаль "Загальний блок" залишилася під контролем голови НБУ, вона включає департаменти безпеки, персоналу, юридичний, внутрішнього аудиту, комунікацій, а також Управління фінансових та операційних ризиків, Офіс правління НБУ, Секретаріат Ради НБУ, Управління захисту прав споживачів фінансових послуг, Відділ режимно-секретної роботи, Відділ з питань запобігання та виявлення корупції.

Вертикаллю "Пруденційний нагляд" керуватиме заступник голови НБУ Ярослав Матузка. До неї належать такі структурні підрозділи: Департамент банківського нагляду, Департамент виїзних перевірок, Департамент ліцензування, Департамент нагляду за ринком небанківських послуг, Департамент фінансового моніторингу.

Фінансово-адміністративний та операційний блок підпорядковуватиметься першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій. До складу цього блоку також тепер віднесений Департамент з управління діяльністю Корпоративного недержавного пенсійного фонду Національного банку.

До вертикалі “Монетарна стабільність”, керівництво якою здійснює Дмитро Сологуб, приєднано Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ.

До вертикалі “Ринкові операції”, яка залишається під управлінням Юрія Гелетія, приєднаний Департамент методології регулювання діяльності банків. 

У вертикалі “Платіжні системи та готівковий обіг” підпорядкування структурних підрозділів не змінилось.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb