Укрзалізниця попередила про можливі затримки поїздів через ожеледицю

Укрзалізниця попередила про можливі затримки поїздів у разі значного погіршення погодних умов

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

"Укрзалізниця закликає пасажирів бути обережними на об'єктах залізничної інфраструктури, виконувати правила поведінки на вокзалах і станціях та уважно слухати оголошення на вокзалах, адже в разі значного погіршення погодних умов можливі затримки поїздів. Також необхідно брати до уваги прогноз погоди під час планування подорожей та організації трансферу до вокзалу", - йдеться у повідомленні.

Наразі, зазначили у компанії, залізниця працює в штатному режимі. Ситуація з рухом пасажирських та вантажних поїздів повністю контрольована.

У пресслужбі нагадали, що 10 грудня, через важкі погодні умови сталося обледеніння струмоприймачів у багатьох регіонах України. Залізничники оперативно налагодили роботу з усунення наслідків негоди: надавали допоміжні локомотиви на заміну та очищували струмоприймачі. У результаті затрималися лише два поїзди далекого сполучення та три приміські.

Зокрема, було зафіксовано затримки руху поїздів №88 Ковель-Новоолексіївка, №86 Львів-Новоолексіївка, №6503 Коростень-Шепетівка, №6242 Фастів-Миронівка, №6037 Київ-Фастів. У середньому затримки склали до 1,5 годин.

Зазначається, що загалом до боротьби з негодою в зимових умовах Укрзалізниця підготувала майже 200 снігоочищувачів та спеціалізованих машин. Майже 11 тис. стрілочних переводів обладнані пневмообдувкою та понад 2,4 тис. переводів - системами електрообігріву.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb