Коли Навальний був у комі, його намагалися отруїти вдруге, - Times

Під час відвідин Сибіру російський опозиціонер Олексій Навальний пережив не один, а два замахи

Про друге отруєння з посиланням на власні джерела розповідає лондонська газета Times, передає Еспресо.TV.

"Після невдалої спроби вбити його з першої спроби ймовірні агенти держбезпеки спробували вбити найзапеклішого критика президента Володимира Путіна другою дозою отрути, перш ніж його вдалося доправити в безпечне місце у Берліні", - зазначаєть у статті.

При цьому, перший раз бойова отруйна речовина з групи "Новачок" була на нижній білизні або одязі політика, наприклад на його паску. Отрута потрапила туди в готельному номері Навального у Томську.

Вижити опозиціонеру, як пише Times, вдалося завдяки екстреній посадці літака в Омську, а також діям бригади швидкої допомоги, яка ввела йому атропін.

Після того, поки Навальний лежав в штучній комі, було здійснено "ще один напад, а вже потім його (Навального - ред.) відправили медичним рейсом до Німеччини". З цією метою співробітники російських спецслужб прибули в Омську лікарню, де перебував політик.

Як наголошується, діяли вони з відома головного лікаря.

Видання ставить ці два замахи на Навального в один ряд з отруєнням інших ворогів Путіна - Олександра Литвиненка, Сергія Скрипаля та його доньки, Володимира Кара-Мурзи, а також із вбивством Бориса Нємцова та іншими подібними злочинами. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb