Названо зарплату Тихановської

Визнана міжнародним співтовариством в статусі обраної глави білоруської держави Світлана Тихановська, як і представники її розміщеного у Вільнюсі (Литва) штабу, отримує регулярну заробітну платню

Про це білоруський націонал-демократ Франак Вячорка, котрий наразі є її радником, заявив в інтерв'ю для видання Kyky, передає Еспресо.TV.

"Це середня вільнюська зарплата, яка становить приблизно 1200 євро на місяць", - сказав Вячорка.

За його словами, такі кошти Тихановській та її штабу надають "меценати, у тому числі серед білоруських бізнесменів, які підтримують роботу офісу в Литві".

Читайте такожАдміністрація Лукашенка та офіційна наука готують підґрунтя кримінальної статті за БЧБ-прапор

"Лише нещодавно з'явилася можливість виплачувати якісь зарплати співробітникам. Раніше усі працювали безкоштовно", - підкреслив Вячорка.

При цьому помешкання та охорону Тихановській надає Литва, а закордонні поїздки, як пояснив Франак Вячорка, "оплачують приймаючі сторони".

"Наприклад, візит до Данії оплачував журнал Politiken, який вручав Світлані премію Свободи. Візит до Польщі - один з університетів, де Тихановська виголосила промову. У Відні витрати взяли на себе організатори присвяченої Східній Європі конференції", - сказав Франак Вячорка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb