США звинуватили РПЦ в розколі світового православ'я

Російська православна церква намагається розколоти "світове православ'я", заявив посол США в Греції Джеффрі Пайєтт, який раніше очолював американське дипломатичне представництво у Києві

Під час конференції з релігійних відносин, яка пройшла в онлайн-форматі, Пайєтт зазначив, що "Греція і Сполучені Штати працюють в якості стратегічних партнерів, щоб відповісти на виклик, який Росія кидає нашим демократичним цінностям і, зокрема, свободи релігійного вираження тут, в Європі", передає Еспресо.TV з посиланням на Релігійно-інформаційну службу.

Він підкреслив, що Комісія США з міжнародної релігійної свободи визнала Росію "країною, що викликає особливе занепокоєння через систематичні і кричущі порушення свободи віросповідання".

Читайте також20 років колоній і таборів, ОУН-УПА, КДБ, хрещення Чорновола, Колима та Канада. 10 фактів про патріарха Володимира, якому виповнилося б 95 років

"Росія не тільки кидає виклик авторитету вселенського патріарха, а й продовжує робити спроби зруйнувати єдність Православної церкви, розпалюючи нестабільність і підриваючи суверенітет незалежних націй з православною більшістю", - додав Пайєтт.

Посол заявив, що група офіційних помісних церков, які визнали автокефалію Православної церкви України, "буде продовжувати рости".

Посол також обурився тим, що "буквально в цьому місяці митрополит Іларіон від імені Російської церкви заявив, що вселенський патріарх ініціював розкол".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb