Україні слід розробити дорожню карту захисту від Росії, де буде об'єднано питання Донбасу та Криму, - політолог

Українська влада і громадянське суспільство мають винести важливі уроки з дій Азербайджану у Нагорному Карабаху

Про це азербайджанський політичний і державний діяч, ексголова апарату уряду Азербайджану Раміс Юнус, який нині живе та працює у Вашингтоні (США), розповів в етері щотижневої програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

Насамперед, наголосив Юнус, Україні слід припинити розмежування питань повернення Криму й окремих районів Донецької і Луганської областей, які мають бути об'єднані у новій українській "дорожній карті".

За його словами, слід посилено готуватися до ймовірного силового варіанту відновлення суверенітету на цих територіях, але й надалі вести перемовини з Москвою, таким чином забезпечуючи собі додатковий час на підготовку. Разом з ним, зазначив політолик, у домовленостях з Кремлем не потрібно нічого підписувати.

Також дуже важливо, додав Юнус, обмежити, а то й навіть припинити будь-які відносини з агресором.

"Якщо у Вас країна-агресор - Росія, то які можуть бути з нею економічні взаємовідносини й багатомільярдний товарообіг? У Азербайджану з Вірменією або у Туреччини з Вірменією навіть на $1 не було взаємовідносин. А Ви маєте багатомільярдні відносини", - сказав Раміс Юнус.

Окрім того, він здивований тим, що Росія "впливає на Вашу країну у ідеологічному та інформаційному просторі й вона впливає на політичні рішення, вона має своїх представників в парламенті".

Ще одним напрямком діяльності на шляху до повернення втрачених земель має бути виявлення та нейтралізація російської "п'ятої колони" в українській військовій верхівці, порадив політик.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb