Апеляційний суд не задовольнив скаргу "Схем" на публікацію Портновим особистих даних

Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги "Схем" і відхилив прохання зобов’язати ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова видалити з публічного простору персональні дані водія редакції

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомляється, 14 грудня Апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги водія "Схем" Бориса Мазура у задоволенні позову про захист права на приватність і відхилив прохання зобов’язати ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова видалити з публічного простору його персональні дані.

"Суд створює небезпечну практику, через яку може бути поширена персональна інформація будь-якої особи як спосіб захисту своїх прав, хоча закон каже, що таке поширення є незаконним, і воно дозволяється тільки у виняткових випадках. Тепер на основі цього рішення будь-яка особа може поширювати персональні дані особи, і вважати, що такий спосіб захисту є законним і відповідає принципам співмірності і розумності", – зазначила адвокат Бориса Мазура Оксана Максименюк.

У виданні зазначають, що рішення на користь Портнова ухвалила колегія суддів Апеляційного суду у складі Ганни Крижанівської, Максима Оніщука та Вікторії Шебуєвої.

"Рішення суду першої інстанції набрало законної сили. Тобто фактично апеляція зобов’язала Бориса Мазура відшкодувати 52 тис. грн Андрію Портнову його витрат на юридичне обслуговування. Але ми подамо касаційну скаргу до Касаційного цивільного суду, щойно буде оприлюднений повний текст рішення апеляційної інстанції", – повідомила Максименюк

Вона також наголосила, що разом із скаргою буде подано клопотання, яке передбачатиме призупинення виконання рішення першої інстанції до закінчення розгляду касації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb