Гончаренко: "Слуги" виторгують 10 і більше додаткових голосів за держбюджет

Народним депутатам із не провладних фракцій і груп за голоси за державний бюджет на 2021 рік пропонують розподілити гроші на соцеконом за домовленістю, призначити на якусь посаду лояльну до політсили людину чи виділити додаткові кошти на певне державне підприємство

Про це розповів Олексій Гончаренко, народний депутат від фракції "Європейська солідарність", член комітету Верховної Ради з питань бюджету, в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими" на телеканалі Еспресо.

Він сказав, що деякі політсили ще не визначилися щодо фінальної редакції державного кошторису.

"Незрозуміла позиція "Батьківщини". "Батьківщина" голосувала у першому читанні і зараз, я так розумію, визначається, чи голосувати за бюджет. Тобто це цілком можливо. Ще є дві групи: "Довіра" і "За майбутнє". Там все просто: пропонують соцеконом мажоритарникам розподілити у звичайній манері: знаєте, є правильні депутати, які голосують за державний бюджет, а є неправильні, які не голосують, і їхні виборці нехай страждають і не отримують фінансування проєктів на їхніх округах", — сказав Гончаренко.

За його словами, це основні механізми залучити голоси.

"Є й інші способи — десь призначити голову Державної продовольчо-зернової корпорації, близьку до "Батьківщини", десь 300 млн грн, наприклад, раптом з’являється додаткових по державному підприємству у зоні відчуження. Тобто зараз йдуть перемовини, хоча правильніше назвати "торги"", — переконаний нардеп.

Він висловив припущення, що таким чином партія влади знайде десять чи навіть більше голосів за державний бюджет.

Зауважимо, завтра у Верховній Раді очікують присутності приблизно 215 нардепів від фракції "Слуга народу". Про це повідомив перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко, переповіла кореспондентка "Еспресо" Марія Шостак. А для ухвалення рішення під куполом треба принаймні 226 голосів.