СБУ затримала групу наркоторговців, які діяли у 15 областях через "закладки" і Telegram-канал

За оцінками правоохоронців, щомісячний обіг наркотиків у підозрюваних становив майже 5 млн грн

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За даними досудового слідства, до наркоугруповання входило понад 20 активних учасників. Зловмисники налагодили продаж кокаїну, мефедрону, героїну, МДМА, амфетаміну, альфа-пвп і канабісу на території 15 областей України", - підкреслили в СБУ.

Слідчі заявляють, що підозрювані продавали наркотики на закритому пабліку Telegram-каналу і збували продукцію замовникам через мережу так званих "закладок". Для цього організатори групи створили в регіонах власні осередки наркокур’єрів, які одержували "товар" для реалізації поштовими сервісами.

Гроші від замовників надходили фігурантам на віртуальні електронні гаманці різних платіжних систем. За попередніми оцінками, щомісячний обіг наркоділків становив майже 5 млн грн.

Співробітники СБУ задокументували 4 факти збуту зловмисниками заборонених речовин.

"Під час обшуків за місцем проживання фігурантів у Київській, Одеській та Вінницькій областях правоохоронці вилучили майже 4 кілограми амфетаміну, альфа-пвп і канабісу, приблизно пів кілограма героїну, кокаїну і мефедрону, 250 пігулок "МДМА" і "Ксанакс". Також виявлено матеріали для пакування наркотиків, чорнові записи, банківські картки та інші речові докази", - додали у відомстві.

СБУ оцінила вартість вилучених при затриманні наркотиків у понад 1,2 млн грн за цінами чорного ринку.

Наразі затримано 6 учасників злочинного угруповання, у тому числі осіб, причетних до організації наркобізнесу.

Затриманим фігурантам повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо