У Києві поліцейські утримували чоловіка в гаражі та вимагали хабар, - ДБР

Троє поліцейських тримали людину в гаражі та вимагали хабар у $3 тис.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчі Держбюро розслідувань викрили групу поліцейських у складі заступника начальника відділу кримінальної поліції та двох оперуповноважених у м. Києві, які вимагали та одержали хабар за недокументування незаконного видобутку бурштину в чоловіка, якого тримали в гаражі.

"За попередньою інформацією, працівники поліції утримували громадянина України у межах гаражного кооперативу та вимагали від нього неправомірну вигоду за невжиття заходів з документування протиправної діяльності щодо можливого зберігання в гаражі бурштину", - зазначили в ДБР.

11 грудня 2020 року працівники ДБР затримали правоохоронців "на гарячому" під час одержання ними хабаря у сумі $2,5 тис.  

Правоохоронцям повідомлено про підозру.  Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо