Здорожчання вартості комунальних послуг в 2021 році зумовлено неефективною роботою Антимонопольного комітету, - Попенко

В Україні з наступного року вартість комунальних послуг збільшиться на 20-30 %

Таке підвищення цін в сфері надання житлово-комунальних послуг зумовлене неефективною роботою Антимонопольного комітету, - таку думку висловив Голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор" на телеканалі "Еспресо".

"Найголовнішою причиною різкого підвищення вартості на надання житлово-комунальних послуг є неефективна робота Антимонопольного комітету. Адже в даній сфери є яскраво виражені монополісти, яких не контролює держава. Свідченням цього є те, що наприклад ціна за водопостачання в різних областях України може різнитися до 10 разів." - каже він.

Також Голова спілки споживачів комунальних послуг додав, що збільшення цін в деяких регіонах України розпочалось вже на початку четвертого кварталу 2020 року.

"Збільшення цін на постачання електроенергії на газу в деяких регіонах вже збільшилось на 20-30 %. Така політика є абсурдною. Адже для населення країни електроенергія дорожча, чим експортована для європейського ринку." - заявив Олег Попенко.