Зеленський просить прискорити добудову приймальних відділень "екстренки": наразі з них готова лише половина

Президент України Володимир Зеленський просить прискорити добудову приймальних відділень екстреної медичної допомоги, яких наразі готова лише половина із запланованих 210

Про це повідомила пресслужба Офісу президента за підсумка селекторної наради під головуванням Зеленського.

"Знаю, що через епідемію будівництво розпочалося значно пізніше запланованого і що друга половина відділень вже має завершену проєктну документацію. Але вважаю, що треба пришвидшитися, наскільки це можливо. Ці відділення - не просто проєкти будівництва. Це життя та здоров'я наших людей", - цитує пресслужба слова Зеленського.

Так, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, наразі готова половина з 210 обіцяних приймальних відділень екстреної медичної допомоги. До кінця року там прийматимуть сучасне обладнання.

Крім того, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що нині для хворих на COVID-19 виділено понад 63 тис. ліжок, більш як 35 тис. із них підключені до кисню. Зайнято такими пацієнтами понад 27 тис. ліжок. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, триває вдосконалення маршрутизації хворих.

Шмигаль також нагадав, що 14 грудня розпочалася реєстрація на порталі в додатку "Дія" людей, які звертаються по одноразову матеріальну допомогу від держави на період дії посилених карантинних обмежень.

"За попередніми оцінками, майже мільйон осіб підпадають під відшкодування восьми тисяч гривень. Реєстрація триватиме від сьогодні до 31 грудня включно. Ті, хто зареєструються 29-31 грудня, отримають оплату на початку січня. Інші заявники мають отримати виплати до Нового року", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр також нагадав, що подати заявку можна на порталі "Дія" в особистому кабінеті або через додаток, обравши розділ "Послуги". Після перевірки даних гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb