Навальний про замах на нього: Путін керує цією ситуацією

Російський опозиціонер Олексій Навальний переконаний, що спроба замаху на нього була схвалена президентом РФ Володимиром Путіним

В ефірі радіостанції Ехо Москви Навальний заявив, що це була запланована і чітка операція, яку ФСБ здійснювало саме як державне завдання.

"У мене немає жодних сумнівів, що Путін керує цією ситуацією. Ми тут бачимо операцію довжиною майже 4 роки, в якій задіяні десятки людей, в тому числі кілька генералів ФСБ", — сказав він.

За словами опозиціонера, "директор ФСБ Олександр Бортніков ніколи б не зробив це без наказу Путіна, тому що це справжній терористичний акт за Кримінальним кодексом".

14 грудня було оприлюднено розслідування The Insider, Bellingcat і CNN за участю Der Spiegel, згідно з яким до отруєння Навального причетні вісім співробітників ФСБ.

Журналісти з’ясували, що отруєння в Томську було вже другою спробою замаху на Навального. Перший замах було скоєно в Калінінграді, тоді постраждала дружина Навального Юлія.

Опозиціонер Олексій Навальний був отруєний в Росії нервово-паралітичною речовиною з групи Новачок. Такою ж речовиною в 2018 році отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочка в британському Солсбері.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb