Після виходу розслідування про отруєння Навального Пєсков скасував традиційний брифінг для ЗМІ

У вівторок, 15 грудня, речник президента РФ Дмитро Пєсков несподівано скасував свій брифінг для ЗМІ, який традиційно проводив кожен будній день

Про це повідомляє Медуза.

Цю ж інформацію підтвердив у себе у Twitter журналіст The Independent Олівер Керролл.

"Кремль не буде проводити свій щоденний прес-дзвінок сьогодні чи завтра - з метою "підготовки" до великої прес-конференції Путіна в четвер. Абсолютно нічого спільного з новою шокуючим розслідуванням по Навальному", - написав він.

Брифінг, який мав відбутися 16 грудня, Пєсков також скасував.

Таке рішення було прийнято на тлі публікації розслідування Bellingcat про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, до якого виявилися причетні працівники ФСБ.

Формальним же приводом для скасування брифінгу у Кремлі назвали підготовку до пресконференції Володимира Путіна, запланованої на 17 грудня.

За результатами спільного розслідування Bellingcat і The Insider, до якого залучили й самого Навального, ключову роль у його отруєнні зіграли співробітники спеціального підрозділу Інституту криміналістики ФСБ РФ.

Спецоперація проводилася групою з щонайменше восьми осіб, які стежили за опозиціонером з 2017 року. Розслідувачі також з’ясували, що отруєння засновника ФБК у Томську могло бути вже не першим.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb