"Це підтримка самоповаги": Княжицький закликав нардепів вийти під ДБР на підтримку Тетяни Чорновол

Народний депутат від Європейської Солідарності Микола Княжицький закликав решту нардепів прийти о 15:00 до Державного бюро розслідувань на підтримку активістки Тетяни Чорновол, якій 15 грудня мають вручити обвинувальний акт

Заклик підтримати Тетяну Чорновол Микола Княжицький виголосив із трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні Тетяні Чорновол вручають обвинувальний акт у вбивсті. Очевидно, Тетяна нікого не вбивала, ми ж усі це розуміємо. А хто з нас піде сьогодні в 15:00 під ДБР, щоб це зупинити? Ні, ми посадимо очі вниз, будемо бігати за соцеконом до прем'єра, думати, як дерибанити бюджет, як вкрасти в цій бідній нещасній країні останні гроші в лікарів і в тих, хто хворий на коронавірус? Ми не помічаємо, як ми перетворюємося з нормального суспільства на дикунів при цій владі Зеленського. Я закликаю нас усіх зупинитися. Давайте прийдемо сьогодні під ДБР і підтримаємо Тетяну, бо це не підтримка Тетяни - це підтримка нормальних людських цінностей, це підтримка самоповаги до себе, це підтримка кожного українця, який хоче жити в Європі, а не гнити в продажному пострадянському суспільстві, як ми продовжуємо останній час. Ми зробили спробу вирватися з цього на Майдані, а зараз не помічаємо, як знову опускаємося в болото", - сказав Княжицький.

Народний депутат також нагадав, як Чорновол брала участь у акціях проти режиму президента Леоніда Кучми, у Революції Гідності, як їй загрожували фізичним насильством.

"Я пам'ятаю Тетяну як журналіста "Лівого Берега", пам'ятаю, коли вона себе приковувала наручниками до рейок під час акції "Україна без Кучми", пам'ятаю в штабі Революції Гідності, коли в нас із нею на руках помирали люди і вона не вбивала людей, а рятувала їх. Пам'ятаю, як раділа, коли знаходила чергові "скарби" Януковича, вкрадені в українців. Пам'ятаю, як її намагалися вбити, пам'ятаю, як за нею ганялися на машині, пам'ятаю, як ДБР їй мстилося і всі ми пам'ятаємо", - додав Княжицький.

Нардеп від Євросолідарності закликав колег прийти на бул. Лесі Українки, 26 о 15:00 і підтримати активістку.

"Друзі, ви були на Майдані, всі фракції. Ті, які зараз за цю ганебну Нацраду цей закон (№4107 про зміни щодо забезпечення незалежності Нацради з телерадіомовлення - ред.) голосували, ті, які сьогодні промовчать і потуплять очі. Давайте піднімемо голови і вийдемо до ДБР о 15:00 на Лесі Українки, 26. Дякую! Зупинимо це гидотне наше сповзання невідомо куди! Дякую! Слава Україні!" - сказав Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb