Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому проєкт закону №4100-д про внесення змін до Бюджетного кодексу

Рішення підтримали 311 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, документ регулює правові основи функціонування бюджетної системи України, міжбюджетних відносин, створення належної ресурсної бази для того, щоб місцева влада могла здійснювати свої повноваження на новій територіальній основі через утворення нових районів.

Згідно з текстом проєкту закону, Міністерство фінансів отримало право проводити операції з державними деривативами - випускати, купувати, обмінювати, викуповувати та продавати їх, у тому числі за рахунок здійснення державних запозичень понад обсяги. визначені на поточний бюджетний період законом про держбюджет.

Проєкт закону також передбачає державні гарантії на портфельній основі, спрямовані на підтримку державою суб'єктів господарювання мікро-, малого та середнього підприємництва. Держава гарантує часткове використання зобов'язань, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов'язань по портфелю кредитів і 80% по кожному окремому кредиту.

Крім того, регулюється покриття касових розривів загального фонду державного бюджету за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb