СБУ викрила прикордонників, які "кришували" контрабанду з Білорусі

15 грудня у СБУ розповіли про викриття мережі контрабандистів між Білоруссю та Україною, очолюваних чинами з ДПСУ

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України викрила на Рівненщині посадовців одного з прикордонних пунктів на систематичному "кришуванні" незаконного переміщення з Білорусі підакцизних товарів", - йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили 15 фігурантів справи, з яких посадові особи Держприкордонслужби організували канал незаконного переміщення з Білорусі в Україну. Продукція, за сприяння посадовців, ввозилась в Україну через так званий "зелений кордон". Товар фігуранти складували в одному з державних лісгоспів для подальшої реалізації по всій території країни.

Читайте також: Від початку року прикордонники затримали 8 дельтапланів з контрабандою, - ДПСУ

У межах розпочатого провадження правоохоронці задокументували низку епізодів протиправної діяльності, зокрема отримання грошей військовослужбовцями прикордонної служби, а також надання хабарів посадовцю ДПСУ. Кількох фігурантів була схоплено під час передачі хабарів.

За результатами проведених слідчих дій на території Рівненської та Волинської областей вилучено понад 75 тис. пачок цигарок, ввезених з Білорусі, а також - бурштин-сирець вагою майже 5 кг. Правоохоронці також блокували спробу протиправного переправлення через митну територію України ще 225 тис.ч пачок тютюнових виробів іноземного виробництва.    

Слідчі дії тривають.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо