Венедіктова вирішила "взяти під контроль" розслідування справ щодо корупції в українському футболі

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що хоче "взяти під контроль" хід слідчих дій у справах про корупцію в Українській асоціації футболу

Про це вона написала у Facebook.

"Наступне кримінальне провадження, в якому я хочу розібратись і взяти під контроль хід слідчих дій - справа про можливі злочини представників законодавчої та виконавчої влади разом із службовими особами Федерації футболу України", - написала Венедіктова.

Вона додала, що приєднається до групи прокурорів вже з 16 грудня.

"У свій час справа була дуже гучною, супроводжувалася журналістськими розслідуваннями, але з незрозумілих причин застигла як холодець", - зазначила Венедіктова.

Зазначимо, що у 2019 році НАБУ проводило обшуки в офісі Української асоціації футболу. Згодом того ж року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо корупції в Українській асоціації футболу. Комісія мповинна була перевірити можливі факти корупції з боку президента УАФ Андрія Павелка, який в парламенті 8 скликання очолював бюджетний комітет Ради. За даними слідства, він нібито міг бути причетним до можливого розкрадання бюджетних грошей, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb