Звинувативши Тетяну Чорновол, Зеленський напрацьовує політичні дивіденди своїм опонентам, - Гарань

Володимир Зеленський обрав неправильну тактику. Звинувативши Тетяну Чорновол в навмисному вбивстві він заробляє політичні дивіденди "Європейській Солідарності" та всім прихильникам Януковича і ОПЗЖ

Заявив науковий директор Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва та  професор політології НаУКМА Олексій Гарань в ефірі програми "Великий ефір Василя Зими" на телеканалі "Еспресо".

"Мені важко зрозуміти чим керується влада, коли звинувачує в навмисному вбивстві активістку Майдану Тетяну Чорновол. Зрозуміло одне, що таке рішення є цілком сфальсифікованим та упередженим. ДБР, яке повинно бути незалежним, стало підпорядковане Банковій. І таке рішення точно діє проти Володимира Зеленського. Адже тільки допомагає заробляти політичні дивіденди "Європейській Солідарності" та всім прихильникам екс-президента Януковича і ОПЗЖ", - стверджує Гарань.

Також професор додав, що в цій ситуації може розігруватись сценарій так званого "керованого хаосу".

"Думаю, що в Офісі президента хочуть розіграти так званий російський сценарій "керованого хаосу". Саме за такий сценарій вхопився Леонід Кучма в 2004 році, коли намагалися поляризувати протистояння Януковича та Ющенка. Але це є дуже небезпечна гра, яка може вийти з під контролю", - додав Олексій Гарань.