Кличко: генпідрядник відремонтує Шулявський міст власним коштом

16 грудня Віталій Кличко розповів, що генеральний підрядник ремонту Шулявського шляхопроводу вночі демонтував 6 електроопор на мосту за власний кошт

Про це міський голова Києва Віталій Кличко заявив у соцмережах, передає Еспресо.TV.

"Вчорашній інцидент на Шулявському мосту обурив киян. І я також обурений тим, що на шляхопроводі, відкритому рік тому, впали три опори освітлення. На новий міст підрядник дав гарантію 50 років!" - зазначив Кличко.

За словами міського голови, фахівці обстежили всі опори освітлення.

"Ті, що викликали сумніви щодо надійності укріплення, - демонтували. Вночі підрядник здійснив демонтаж шести опор. І оперативно встановить стовпи з посиленням несучої конструкції. Підкреслю: генпідрядник, який давав гарантію на експлуатацію об’єкту, здійснить всі роботи  власним коштом!

Дивіться також: Падіння стовпів на Шулявському мосту у Києві: з'явилося відео

Водночас Кличко зауважив, що "Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд" як замовник будівництва звернеться в суд щодо відшкодування підрядником збитків за пошкоджені автомобілі киян. 

"Висновки щодо якості робіт та безпечності експлуатації об’єкту надає компанія з технічного нагляду – як незалежна організація. Прокуратура столиці порушила кримінальну справу за статтею "Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд,", - додав Віталій Кличко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо