На Одещині судитимуть командира "Скадовська": посадив катер на мілину

Командира артилерійського катеру "Скадовськ" судитимуть через непідготовленість судна до військових навчань "Сі Бриз-2017". Тоді катер сів на мілину під час маневрів у гирлі Дунаю

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури.

Зазначається, що прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону направила до суду обвинувачення стосовно мічмана (штаб-старшини згідно з новою класифікацією, - Ред.) ВМС за фактами порушення правил кораблеводіння та недбалого ставлення до військової служби.

"За даними слідства, вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що у липні 2017 року, під час підготовки та участі в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017", достеменно знаючи про непідготовленість артилерійського катера "Скадовськ" до виходу в море, прийняв рішення знятись зі швартових причалу та у складі катерно-тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів, вийшов з пункту постійної дислокації військової частини в море, здійснивши перехід до району проведення навчань, для виконання заходів згідно плану", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура заявляє, що командир катера не оцінив об’єктивно наявні ризики, внаслідок чого помилився та посадив "Скадовськ" на мілину.

"Вказаними діями державі в особі військової частини спричинено матеріальних збитків на суму 1 млн 350 тис. гривень, у зв’язку з чим Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону пред’явила позовну заяву про стягнення з обвинуваченого шкоди, завданої кримінальним правопорушенням", - йдеться в повідомленні.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо