Рада ратифікувала угоду про вільну торгівлю та політспівробітництво з Великою Британією

Верховна Рада ратифікувала угоду з Великою Британією про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Парламентарі ухвалили законопроєкт №0083 ратифікацію угоду з Великою Британією про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

"За" проголосували 303 нардепи.

У пояснювальній записці зазначається, що угода необхідна для формування якісно нової правової основи відносин між Україною та Сполученим королівством.

Читайте також: Зеленський та Джонсон підписали угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство

Передбачається лібералізація двосторонньої торгівлі на рівні не нижчому, ніж на сьогодні встановлений режимом поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі відповідно до угоди про асоціацію.

Також передбачено поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Великою Британією відповідно до погоджених графіків скасування ввізного мита.

У документі зазначається, що встановлюються безмитні тарифні квоти Великої Британії для 36 видів товарів, при цьому по чотирьох видах буде встановлено додаткові обсяги. Своєю чергою Україна має встановити тарифні квоти для трьох видів товарів та передбачити додаткові обсяги для ще двох.

Повідомляється, що прийняття закону не призведе до додаткових фінансових та матеріальних витрат з державного бюджету.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb