Радник Трампа з нацбезпеки перервав поїздку до Європи через російські кібератаки на держустанови США

Радник президента США з національної безпеки Роберт О’Брайен достроково повернувся до Вашингтона з поїздки в Європу, щоб відреагувати на масштабну кібератаку проти американських федеральних агентств

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника.

Під час своєї поїздки він відвідав Ізраїль і Францію, але скасував зупинки в Італії, Німеччині, Швейцарії та Великій Британії. Він повернувся до Вашингтона у вівторок, 15 грудня.

Як повідомив прессекретар Ради національної безпеки Джон Улліт, О’Брайен "проводить засідання Ради національної безпеки сьогодні ввечері і завтра вранці, а цього тижня скличе міжвідомчу нараду на високому рівні", — сказав він.

13 грудня агентство Reuters з посиланням на три джерела повідомило, що хакери викрали інформацію з Міністерства фінансів США і Національного управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі країни. В кібератаці запідозрили росіян.

А 14 грудня хакери, які, ймовірно, працюють на російську владу, отримали доступ до внутрішніх комунікацій Міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb