У Мінцифри розповіли, які держпослуги можуть з'явитися онлайн в наступному році

На цифровізацію у державному бюджеті на 2021 рік закладено 1,8 млрд грн, які передбачаються, зокрема, на подальше переведення в онлайн близько 200 найпопулярніших державних послуг

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Згідно з повідомленням, на цифровізацію України у бюджеті на 2021 рік виділено 1,8 млрд грн. На ці кошти Мінцифри у наступному році продовжить переводити державні послуги в онлайн, налагоджувати роботу державних реєстрів, покривати країну доступом до високошвидкісного інтернету, створювати спеціальний правовий режим для ІТ, розвивати електронні довірчі послуги тощо.

Із загальної суми 340 млн грн планується спрямувати на розвиток мобільного застосунку "Дія", базових державних реєстрів, запуск спеціального правового режиму "Дія City" у першому півріччі 2021 року, розвиток електронних довірчих послуг, розвиток платформи "Дія.Цифрова освіта", розвиток електронного документообігу та відкриття пріоритетних наборів даних. 

Зокрема, у Мінцифри планують оцифрувати 200 найпопулярніших державних послуг для громадян та бізнесу. Крім того, передбачається створення єдиної реєстрової платформи та запуск повноцінного реєстру народонаселення, модернізація та наповнення державного реєстру речових прав, реєстру об'єктів нерухомості, реєстру адрес. Також передбачається запровадження короткострокового кваліфікованого електронного підписа Смарт Дія у мобільний застосунок, що дозволить зробити державні послуги доступними зі смартфонів.

Ще 500 млн грн передбачається на підключення до швидкісного фіксованого інтернету близько 6 тис. соціальних об'єктів у селах.

602 млн грн планують використати на Національну програму з інформатизації. В її рамках Мінцифри релізовуватиме проєкти цифрової трансформації у сферах охорони здоров'я та соціального захисту, освіти, містобудування, екології тощо.

Мінцифри також продовжить розвивати сферу адміністративних послуг. На розширення мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) передбачено 231  млн гривень  Метою міністерства є створення доступного ЦНАП з якісними послугами у кожній територіальній громаді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb