У Євросоюзі представили нову стратегію кібербезпеки

Європейська Комісія представила нову стратегію Євросоюзу у галузі кібернетичної безпеки та у підвищенні фізичної та цифрової стійкості організацій та громадян

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Європейська комісія запропонувала створити нову структуру Євросоюзу – Об'єднаний кібервідділ ЄС – для координації дій країн товариства по виявленню хакерських атак і відповіді на них. 

"Єврокомісія готується до створення шляхом поетапних переговорів з країнами товариства нового Об'єднаного кібервідділ для активізації співпраці між структурами держав ЄС, відповідальними за виявлення, стримування і дій у відповідь на кібератаки", – йдеться у повідомленні.

Крім того, Євросоюз буде працювати з ООН та іноземними партнерами, використовувати санкції для захисту прав людини і фундаментальних свобод в інформаційному просторі.

Читайте також: Хакери зламали пошту Мінфіну США, в атаці підозрюють росіян, - Reuters

"ЄС буде просувати міжнародну безпеку і стабільність в кіберпросторі, захищати права людини і фундаментальні свободи онлайн, розвивати міжнародні норми і стандарти, які повинні зображати базові цінності Євросоюзу", – йдеться у повідомленні.

Також Стратегія передбачає практичну допомогу партнерам зміцнення кібербезпеки. Зокрема, 20 проєктів у сфері боротьби з кіберзлочинністю на Західних Балканах, у країнах Східного партнерства та Південного сусідства ЄС. 

"Стратегія має на меті посилити колективну стійкість Європи проти кібернетичних загроз та забезпечити можливість для всіх громадян та представників бізнесу повною мірою скористатися перевагами надійних цифрових послуг та інструментів. Будь-які взаємопоєднані пристрої, електричні мережі або банки, літаки, державні органи або громадські лікарні, - взагалі все, що часто використовують європейці, має бути гарантовано захищено від кібернетичних загроз", - йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb