Нацрозвідка США, ФБР і Агентство з кібербезпеки підтвердили масштабну кібератаку на урядові ресурси

Канцелярії директора Національної розвідки США (ODNI), Федеральне бюро розслідувань і Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) підтвердили факт масштабної кібератаки, спрямованої на держустанови

Про це йдеться у спільній заяві спецслужб.

"Протягом останніх кількох днів ФБР, CISA та ODNI дізналися про значну та тривалу кампанію у сфері кібербезпеки. Відповідно до Директиви про президентську політику 41, ФБР, CISA та ODNI створили Уніфіковану координаційну групу (UCG) з кібербезпеки для координації реагування уряду на цей значний інцидент", - йдеться у заяві.

Створення UCG має на меті об'єднати зусилля спецслужб, зосереджених на своїх окремих обов'язках.

"Це ситуація, що розвивається, і хоча ми продовжуємо працювати над розумінням повного масштабу цієї кампанії, ми знаємо, що цей ризик вплинув на мережі всередині федерального уряду", - наголосили спецслужби.

Наразі ФБР проводить розслідування та збирає розвідувальні дані, щоб визначити і переслідувати відповідальних за атаку суб'єктів.

Крім того, CISA вжило негайних заходів та видало надзвичайну директиву, в якій наказало федеральним цивільним установам негайно від'єднати або відключити постраждалі продукти SolarWinds Orion від мережі.

Водночас Нацрозвідка допомагає розподілити всі відповідні ресурси розвідувального співтовариства для підтримки зусиль спецслужб і обміну інформацією в уряді США.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb