НБУ оприлюднив графік роботи банків на свята

Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи у період завершення року і зимових свят

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, регулятор визначив регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) та порядок роботи банківської системи України в період завершення року.

Так, 30 грудня СЕП працюватиме до 00:00. Валютний ринок України, депозитарій Національного банку та інші системи НБУ працюватимуть у звичайному режимі. 

31 грудня до 13:00 через СЕП здійснюватимуться лише платежі між банками, підпорядкованими одній юридичній особі. Також здійснюватимуться платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Державної казначейської служби і навпаки. Валютний ринок України працюватиме з украхуванням цих особливостей. Банківський день закінчується о 13:00.

1 cічня банківський день починається о 9:00 з датою банківського дня 4 січня 2021 року.

З 1 по 3 січня банки самостійно приймають рішення про дату початку роботи відповідно до власних потреб та потреб клієнтів. У цей період Депозитарій Національного банку не працює, а банки не здійснюють операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України, у тому числі зі своїми клієнтами.

З 4 по 6 січня банки працюють у звичайному режимі. 

День роботи банків України переноситься з п'ятниці 8 січня на суботу 16 січня. 

Зазначається, що у період з 31 грудня 2020 року до 4 січня 2021 року включно діє офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, розраховані НБУ 30 грудня.

З 1 по 3 січня та з 7 по 10 січня банки у разі потреби можуть здійснювати касові операції. Водночас банки у цей період мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb