"Назвав брудним словом": Гармаш заявив про публічну образу з боку "ДНРівця" під час засідання ТКГ

Представник Донецької області від України у ТКГ Сергій Гармаш заявив, що ОБСЄ "не помітила" хамської поведінки російської маріонетки

Про це журналіст та блогер Сергій Гармаш, член української делегації у Тристоронній контактній групі, розповів у Facebook.

"Почалося з того, що маріонетки РФ з ОРДЛОУ, занадто активно почали заявляти про те, що саме вони, а не Росія, є стороною конфлікту, стороною переговорів і навіть членом ТКГ ... Щоб припинити їх маніпуляції, я, всього-навсього, почав цитувати витяги з Мінських документів, де чітко зазначено, хто є членами ТКГ, стороною конфлікту і стороною переговорів", - зазначив Гармаш.

Він зауважив, що російські маріонетки з "ДНР" зверталися до першого президента України Леоніда Кравчука, але він вирішив відповісти замість нього, щоб той "не опускався" до рівня "ДНРівців".

"Я був готовий до професійної, аргументованої дискусії, заснованої на документах та міжнародному праві. Але у відповідь люди, які отримують зарплату в російських рублях, стали навперебій кричати "хто він такий?" і практично закрикувати мій виступ. в ході цього хаосу, якийсь пан Ніканоров, брат "міністра" Никанорова, а, за сумісництвом, виявляється, цілий "глава адміністрації глави ДНР", зі спотвореним від люті обличчям назвав мене брудним словом, вживати яке чесна людина може лише тоді, коли він або свічку тримав, або сам брав участь в моєму гріхопадінні ", - написав Гармаш.

Водночас, журналіст наголосив, що представник ОБСЄ, пані Грау, спочатку намагалася не дати йому як члену української делегації можливості говорити.

"Мені довелося переконувати її, що глава української делегації має право делегувати своє слово, кому він вважатиме за потрібне. А потім, коли почався хаос, влаштований моїми фанатами в Донецьку і Луганську, вона, замість того, щоб закликати їх до порядку, не дала можливості члену української делегації закінчити свій виступ.
Але ще гірше, що ОБСЄ не помітила факту прямої образи члена української делегації з боку нелегітимного учасника переговорів. Принаймні, ніякої реакції - не було", - додав він.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо