Арестович публічно вибачився: оприлюднив російську версію загибелі українського військового

Раніше спікер делегації ТКГ Олексій Арестович оприлюднив російську версію про смерть українського військового нібито від алкогольної інтоксикації на території ОРДЛО

Про це спікер делегації ТКГ та радник голови ОПУ Андрія Єрмака Олексій Арестович заявив у коментарі журналістам, передає "РБК-Україна".

Арестович заявив, що оприлюднення російської версії про смерть вояка, тіло якого передали Україні 17 грудня, стало результатом "технічної помилки".

За його словами, у нього було кілька текстів: версія, яку описувала російська сторона, і версія, яку хотів офіційно оприлюднити. У підсумку в Telegram було опубліковано не те повідомлення.

"Це дуже сумно, що я запостив, фактично, версію російської сторони, яка має ознаки інформаційного протиборства. Це конкретно моя помилка, яка пов'язана з тим, що я просто промахнувся по тексту", - прокоментував Арестович.

Напередодні на Telegram-каналі української делегації в ТКГ поширили інформацію про те, що бойовики передали тіло бійця Збройних сил України. Спочатку повідомлялося про те, що він нібито самовільно і без зброї перейшов на бік бойовиків і нібито помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації.

Читайте також: "Били, потім задушили": волонтер Бірюков розповів про вбивство бійця ООС, тіло якого окупанти повернули Україні 17 грудня

Пізніше повідомлення було виправлено. Військовий опинився на окупованій території і загинув там з невідомих обставин.

Арестович уточнив, що помилково оприлюднив версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо